Zamieszczone przez steelrat
[O1] jakie bębny hamulcowe kupic?
Zwiń
X
-
[O1] jakie bębny hamulcowe kupic?
Zaopatrzyłem się już w nowe tarcze hamulcowe i klocki hamulcowe (rzecz jasna Brembo + errodo) ale mam problem z bębnami hamulcowymi. Bębny Brembo są praktyznie nieosiągalne w takim razie co brać.
Mam do dyspozycji :
Kupilem szczęki hamulcowe ferrodo do bębnów i teraz zostały mi sie już tylko bębny.
Czy warto kupic zamiennik za ok 70pln za sztukę. Jeśli chodzi o oryginał firmy Lucas słyszałem że to padaczka i lepiej już kupić zimmermany za 300 pln komplet.
-
-
Ths, Ja kupiłem te http://www.allegro.pl/item417447936_...r_vw_bora.html i jestem zadowolony. Cena w porządku i jakość też. Pasowały od razu P&P. I nic nie bije.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Rok temu założyłem na tył bębny i okładziny "low budget" i - jak do tej pory - żadnych niemiłych niespodzianek. Parę dni temu zdejmowałem bębny, bo mi się abs sypnął, i wszystko wygląda na OK. Nic nie piszczy przy hamowaniu, nic nie obciera.
Pamiętaj, że rozkład sił hamowania to ~70/30 (przód/tyl), co oznacza, że więcej uwagi (czyt: pieniążków) należy poświęcić tarczom i klockom.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Thsrzecz jasna Brembo + errodo
Brembo - jedne z najgorszych na rynku- w 8 na 10aut bija po miesiącu użytkowania
Ferodo - jeśli Premier to sprawdzaj często czy okładzina cierna trzyma się jeszcze blachy
Jeśli chodzi o bębny to mogę polecić ORI i ATE a szczęki jeśli by ktoś znalazł to PAGIDNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaZamieszczone przez Thsrzecz jasna Brembo + errodo
Brembo - jedne z najgorszych na rynku- w 8 na 10aut bija po miesiącu użytkowania
Ferodo - jeśli Premier to sprawdzaj często czy okładzina cierna trzyma się jeszcze blachy
Jeśli chodzi o bębny to mogę polecić ORI i ATE a szczęki jeśli by ktoś znalazł to PAGID
czyz nie wiele zalezy od tego kto i jak Ci takie tarcze zamontuje?
jesli przed zalozeniem piasta nie świeci się jak "psu jajca", kazda tarcza bedzie po pewnym czasie do przetoczenia albo co gorsze do wyrzucenia;
w obecnych czasach wady materiałowe u tak renomowanych producentów jak: brembo, lucas-trw czy ate nie przekraczają 1% - a, reszte w % reklamacji tworza sami mechanicy
Komentarz
-
-
potencjometr, Zgadzam się z Twoim zdaniem. Sam kupiłem Brembo MAX + ferodo premier i montaż przeprowadziłem wręcz sterylnie. Narazie (po około 20kkm) nic się złego nie dzieje, za to hamowanie jest super. Te tarcze naprawdę mają dużą skuteczność hamowania.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
w związku z tym że nie działają linki chciałem zapytać jakie bębny kupić... coś takiego:
http://allegro.pl/bebny-beben-nowe-m...314852463.html czy http://allegro.pl/bebny-skoda-octavi...299395748.html a może jeszcze coś innego?
jeżdżę około 15k 20k rocznie i fajnie by bylo polatać na tych bębnach jeszcze koło 3-4 lat...
wiecie coś o bębnach viki?
Komentarz
-
-
odświeżam temat
jakie bębny na tył warto kupić za dobre pieniądze?
-dobre opinie słyszałem o Mikado, co Wy na to?
- jakie orginalne bębny są zakładane w ASO? ( bo oni sami nie wiedzą)ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Odświeżam temat Nastał czas wymiany bębnów hamulcowych (pedał hamulca nisko bierze, słaby ręczny) co proponujecie? Okładziny są w porządku, niedawno ktoś wymieniał. Auto mam od sierpnia więc dopiero wychodzi co trzeba wymienić Jakie bębny założyć? Za rozsądną cenę oczywiście. Nie myślę nawet o brembo itp. Coś z niższej półki. Dzięki za zainteresowanie
Komentarz
-
Komentarz